Tips

Goede schoenen kopen is belangrijk voor gezonde voeten:

Volgens onderzoek kun u het beste in de namiddag schoenen kopen. In de loop van de dag kunnen uw voeten opzwellen en dan is de namiddag een goed tijdsstip om ze te passen.

Laat uw voeten iedere keer opmeten en laat ze opmeten als u staat. Let erop dat de schoenen aan allebei uw voeten past. Schoenen moeten meteen goed en pijnvrij zitten, uitlopen van een schoen is niet juist en slecht voor uw voeten.

Prik blaren niet door

Blaren worden veroorzaakt door huidwrijving. Maak ze niet kapot, maar plak er een pleister over en laat deze zitten tot de blaar er op een natuurlijke wijze vanaf valt. Maak het gebied waar de blaar zat goed schoon en gebruik zo nodig een ontsmettend middel, bedek de huid daarna met een steriel gaasje.

Koude voeten: minder pumps dragen!

Koude voeten zijn te voorkomen door minder vaak pumps of hoge hakken te dragen. Deze schoenen knellen namelijk en voorkomen zo een goede doorbloeding van uw voeten.

Loop met blote voeten door het zand

In de zomer is het heerlijk om met uw blote voeten door het zand te lopen. U verwijdert zo de dode huidcellen van uw huid en uw voeten krijgen nog eens een gratis massage.